Zomerse gele salade met meloenijs

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Schil de wortel en schaaf in lange dunne plakken. Leg ze in ijskoud water tot gebruik.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Snijd de pompoen in dunne partjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Meng het broodkruim met maanzaad, koriander en kurkuma.
  5. Bestrijk de maïskolven met 2 eetlepels van de olie en bestrooi met een beetje zout.
  6. Strooi de kruidenkruim over de pompoenparten en bak deze in ongeveer 20 minuten gaar. Haal uit de oven.
  7. Verwarm de oven voor op grillstand.
  8. Bestrijk de maïskolf met 1 eetlepel van de olie en bestrooi met een beetje zout.
  9. Gril de maïskolven rondom lichtbruin, laat ze afkoelen en snijd de maïs van de kolf.
  10. Snijd de kipfilet in lange, dunne plakken.
  11. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit.
  12. Meng de rest van de olie met citroensap en -schil en breng op smaak met de rest van het zout en kardemom.
  13. Leg de plakken ananas en plakken gerookte kip mooi op 4 borden.
  14. Schik de pompoenparten en wortel plakken erbij.
  15. Schep op elk bord 3 kleine bolletjes meloenijs.
  16. Bestrooi met de maïskorrels en besprenkel met de dressing.
  17. Garneer met de citroenbasilicum.

Ingrediënten

  • 1 grote wortel
  • 200 gram verse pompoen
  • 2 eetlepels broodkruim
  • 1 eetlepel maanzaad
  • ½ theelepel grof gemalen korianderzaad
  • ½ theelepel kurkuma
  • 1 verse suikermaïskolf
  • 60 ml maïsolie
  • 1 theelepel Maldon zeezout
  • 200 gram gerookte kipfilet
  • 1 citroen
  • een mespunt gemalen kardemom
  • 400 gram verse ananas, geschild en in dunne plakjes
  • 12 kleine bolletjes sorbetijs meloen
  • 10 gram blaadjes citroenbasilicum

Publicatie datum: 15 juni 2014