Earlgreythee-parfait met roodfruitsalade

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Schenk de melk en de helft van de thee in een pan en breng aan de kook.
  2. Klop de eidooiers en 80 gram suiker in een kom licht en luchtig. Schenk het melkmengsel al roerende op het eimengsel en klop glad.
  3. Zet terug op het vuur en verwarm al roerend tot het mengsel wat dikker wordt. Laat wat afkoelen en zeef.
  4. Klop de slagroom lobbig en schep door het eimengsel. Schenk in een met plasticfolie beklede vorm. Laat het ijs opstijven.
  5. Schep de rest van de suiker in een pannetje met 100 ml water, 1 eetlepel theeblaadjes en het vanillestokje. Laat 10 minuten inkoken tot een siroop. Zeef en laat wat afkoelen.
  6. Schraap het merg uit het vanillestokje en roer door de siroop. Schep het roodfruit door de siroop.

Opmaak tip Serveer de parfait in plakken met de fruitsalade en strooi een paar losse theeblaadjes over het gerecht.

Ingrediënten

  • 250 ml volle melk
  • 5 g blaadjes earlgreythee
  • 5 eidooiers
  • 80 g witte basterdsuiker
  • 250 ml slagroom
  • 1 vanillestokje, opengesneden
  • 50 g witte basterdsuiker
  • 60 g rode bessen, in kleine takjes geknipt
  • 125 g aardbeien, schoongemaakt en in partjes gesneden
  • 60 g frambozen

Publicatie datum: 15 september 2014