Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Schil de pastinaak met een dunschiller. Snijd ze in zo lang mogelijk repen van 1 cm dik.
Schep ze om in een ovenschaal met 3 eetlepels olijfolie en de knoflookplakjes (bewaar de helft van 1 teentje knoflook voor de pesto).
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Snipper de uien.
Verwarm de oven voor op 180°C. Schuif de schaal met pastinaak in de oven en gaar in ca. 25 minuten.
Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak de stukjes ui glazig. Schep de suiker in de pan en schenk de azijn erbij.
Laat de appels ca. 10 minuten zachtjes koken met het deksel half op de pan.
Pureer de peterselie, de rest van de knoflook, de pijnboompitten, de kaas en eventueel een klein scheutje water tot een grove pesto.
Opmaak tip Leg de pastinaakrepen op een bord. Schep de appelcompote en de pesto ernaastuks Bestrooi met wat grof zeezout. Maak op deze wijze ook de andere borden op.
Ingrediënten
250 g pastinaak
200 ml eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, geschild en in plakjes gesneden