Geroosterde pastinaak met peterseliepesto

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Schil de pastinaak met een dunschiller. Snijd ze in zo lang mogelijk repen van 1 cm dik.
  2. Schep ze om in een ovenschaal met 3 eetlepels olijfolie en de knoflookplakjes (bewaar de helft van 1 teentje knoflook voor de pesto).
  3. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Snipper de uien.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C. Schuif de schaal met pastinaak in de oven en gaar in ca. 25 minuten.
  5. Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak de stukjes ui glazig. Schep de suiker in de pan en schenk de azijn erbij.
  6. Laat de appels ca. 10 minuten zachtjes koken met het deksel half op de pan.
  7. Pureer de peterselie, de rest van de knoflook, de pijnboompitten, de kaas en eventueel een klein scheutje water tot een grove pesto.

Opmaak tip Leg de pastinaakrepen op een bord. Schep de appelcompote en de pesto ernaastuks Bestrooi met wat grof zeezout. Maak op deze wijze ook de andere borden op.

Ingrediënten

  • 250 g pastinaak
  • 200 ml eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geschild en in plakjes gesneden
  • 1 elstarappel
  • 2 rode uien
  • 50 g rietsuiker
  • 30 ml witte balsamicoazijn
  • 15 g verse peterselie
  • 30 g pijnboompitten
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt

Publicatie datum: 15 september 2014