Cappuccino en macchiato met kaneel

Gang
Drank
Aantal Personen
1

Bereidingswijze

Voor cappuccino en macchiato met kaneel

  1. Zet een espresso tot (30 cc) in de Cappuccino kop
  2. Schenk de perfecte microfoam met volle melk op de espresso
  3. Toef de Cappuccino af met kaneel
  4. Gebruik eventueel een kaneelstokje als roer staaf

Voor najaarslatte - kaneel macchiato

  1. Schuim de melk samen met de siroop op tot een mooi luchtig schuim van 65 graden Celsius.
  2. Schenk dit schuim in een passend glas.
  3. Bereid een goeie espresso, ondertussen zal de melk weer uit het schuim trekken.
  4. Schenk nu rustig de espresso door het schuim, dit zal boven op de melk blijven liggen (als je dit rustig doet).
  5. Bestrooi met een klein beetje kaneel en maak af met een pijpje kaneel.

TipGebruik nootachtige smaken of bijv. honing, maar pas je aan het seizoen aan. Uiteraard kun je met deze basis opgeschuimde melk ook cappuccino’s bereiden, pas dan alleen de volgorde van bereiden aan (eerst de espresso en dan je melk opschuimen).

 

Ingrediënten

Voor cappucino en macchiato met kaneel

  • 30 cc espresso
  • Volle melk
  • Kaneel
  • Eventueel een kaneelstokje als roer staaf

Voor najaarslatte - kaneel macchiato

  • 120 ml volle opschuimmelk
  • 25 ml monin kaneelsiroop
  • 1 mooie espresso van Laurentis Donker gebrande koffie
  • 1 pijpje kaneel
  • Een beetje kaneel poeder om te garneren
  • Extra benodigdheden: Een glas om in te serveren

Publicatie datum: 15 oktober 2014