Geroosterde pompoen met cranberry & salie

Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
6

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een pan en bak de ui en cranberry's 5 minuten.
  2. Hak de salieblaadjes fijn en bak nog 5 minuten met het broodkruim mee.
  3. Voeg de kaas toe en breng op smaak met peper en zout.
  4. Laat de vulling wat afkoelen, breng op smaak met gemalen rode en zwarte peper. Roer de losgeklopte eieren erdoor.
  5. Verwarm de oven voor op 180°C.
  6. Snijd de bovenkant van de pompoen (ca. 10 cm). Deze wordt straks als deksel gebruikt. Verwijder de zaadjes en de draderige binnenkant met een lepel.
  7. Vul de pompoen met het cranberrymengsel en leg de deksel erop. Zet de pompoen 75 minuten op een bakplaat in de oven, tot hij gaar en zacht is.

Opmaak tip Snijd de pompoen in parten en serveer als bijgerecht of als vegetarisch hoofdgerecht met brood en een groene salade.

Ingrediënten

  • 1 Pompen van ca. 1 kg
  • 100 ml Olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 100 gr Cranberry's (vers of bevroren)
  • 75 gr Vers broodkruim
  • 4 Takjes verse salie
  • 150 gr Gorgonzola dolce latte, in stukjes
  • 2 Eieren, losgeklopt

Publicatie datum: 15 november 2014