Crème van wortel

Gang
Component

Bereidingswijze

  1. Verwarm het kookvocht met de agar en breng op smaak met zout en eventueel wat gemalen peper.
  2. Laat het vocht 3 minuten pruttelen en giet over de, in stukken gesneden, gare wortel. Laat volledig afkoelen en draai vervolgens in de blender tot een gladde crème.
  3. Voeg nog een klein beetje xanthaangom toe, zodat een mooie emulsie ontstaat.

Tip Deze crème kan van praktisch iedere gegaarde groente worden gemaakt en zowel koud als warm worden gebruikt. Het vormt een leuk onderdeel bij een hoofdgerecht en is een goede manier om afsnijdsels van groente toch te verwerken.

Ingrediënten

  • 500 g gegaarde wortel (gekookt in gezouten water met sinaasappelsap en venkelzaad)
  • 2 deciliter kookvocht
  • 2 g Texturizers Agar
  • 2 g Texturizers Xanthaangom
  • zout

Publicatie datum: 15 februari 2015