Geroosterde jakobsmossel in een gelei van bloemkool met vanille

Gang
Component

Bereidingswijze

  1. Verwarm de dunne puree van bloemkool met het uitgeschraapte vanillestokje en laat enkele minuten trekken.
  2. Haal het vanillestokje eruit en kruid de puree met zout en peper.
  3. Voeg de agar toe en kook enkele minuten door.
  4. Spuit een plateau met opstaande rand in met een beetje pancoating.
  5. Giet het vocht zo dun mogelijk uit op het plateau en laat opstijven.
  6. Steek de gelei rond uit en houd even apart.
  7. Kruid de jakobsmosselen met zout en peper en rooster kort aan beide kanten zodat ze mooi goudbruin zijn, maar nog wel rauw van binnen.
  8. Schep de gelei met een paletmes voorzichtig van het plateau en drappeer over de jakobsmossel.
  9. Geef nog een klein beetje warmte onder de warmtelamp of in de matig warme oven.

Ingrediënten

  • 4 verse jakobsmosselen
  • 250 g dunne puree van gekookte bloemkool
  • 1/4 vanillestokje
  • 3 g Texturizers Agar

Publicatie datum: 15 februari 2015