Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Meng de parten knolselderij met de olie, korianderzaad en het komijnzaad.
Vet een ovenschaaltje in met 25 gram boter en leg de knolselderij erin. Besprenkel met de sherry en bestrooi met wat peper en zout. Rooster de knolselderij in een uur gaar. Schep het geheel halverwege de roostertijd een keer om.
Spoel de zuurkool af en doe met de witte wijn in een pan. Zet het vuur laag en laat de zuurkool 30 minuten zachtjes garen.
Voor de bloemkoolmousseline: kook de bloemkoolroosjes in de slagroom in ca. 10 minuten gaar. Pureer de bloemkool tot een heel gladde puree en breng op smaak met peper en zout.
Smelt de rest van de boter in een grote koekenpan. Bak hierin de uien al omscheppend 5 minuten op matig vuur.
Doe de suiker in de pan en bak nog 5-7 minuten tot de uien goed gekaramelliseerd zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Opmaak tip Schep wat bloemkoolmousseline op warme borden. Schep hierop de zuurkool en top af met de uien. Schik de parten knolselderij eromheen en bestrooi met verse koriander.