Limoenparels

Gang
Component

Bereidingswijze

  1. Verwarm de bouillon met het sap en de rasp en de agar tot het kookpunt en laat 3 minuten zachtjes pruttelen.
  2. Giet de massa in een spuitflesje of zuig wat op met behulp van een spuit.
  3. Laat afkoelen tot ongeveer 70˚C en spuit nu voorzichtig druppels in de ijskoude olie. Laat enkele minuten staan.
  4. Zeef de olie en spoel de parels af met lauwwarm water.

Opmaak tip Geschikt als garnituur in diverse sauzen, zoals een beurre blanc of bijvoorbeeld bij een voorgerecht met gerookte of gemarineerde zalm.

Tip Eventueel kunnen er grotere parels worden gemaakt met behulp van de maatlepels. Deze hebben dan wel wat langer nodig om te geleren.

Ingrediënten

  • 150 g gereduceerde visbouillon (stevig op smaak)
  • sap en rasp van 1/2 limoen
  • 2 g Texturizers Agar
  • 5 dl ijskoude druivenpitolie

Publicatie datum: 15 februari 2015