Pittige fruitsalade met filodeegspiralen

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
6

Bereidingswijze

  1. Voor de filodeegspiralen: verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk elk deegvel met gesmolten boter, poedersuiker en gemalen specerijen.
  2. Leg ze op elkaar en snijd in lange repen van 3 cm breed.
  3. Wind de repen losjes om een opgerold vel bakpapier en plaats op een bakplaat.
  4. Bestrijk de bovenkanten met nog wat boter en bestrooi met de rest van de poedersuiker en kruiden. Schuif in de oven en bak in ca. 10 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen en verwijder de bakpapier.
  5. Verwarm 150 ml water met de kristalsuiker en Spaanse pepers in een pan tot de suiker helemaal is opgelostuks
  6. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  7. Haal de pepers uit de siroop en snijd in dunnen reepjes.
  8. Maak het fruit schoon en snijd er parten van. Besprenkel het fruit met het limoensap.
  9. Verdeel over mooie bordjes en druppel er wat van de chilisiroop op.

Ingrediënten

  • 150 g filodeeg
  • 50 ml boter, gesmolten
  • 4 el poedersuiker
  • 1 el korianderzaad, grofgemalen
  • ½ tl gemalen kardemom
  • bakpapier
  • 250 g kristalsuiker
  • 2 rode Spaanse pepers, in de lengte opengesneden
  • 4 kleine pepertjes, als garnering
  • 1 /2 kleine ananas
  • 2 tamarillos
  • 1 kiwi
  • 1 limoen
  • Eetbare bloemen of blaadjes

Publicatie datum: 15 februari 2015