Schuim van appel met walnootolie

Gang
Component

Bereidingswijze

  1. Weeg de lecithine nauwkeurig af met behulp van de grammenweegschaal en voeg toe aan het appelsap met de walnootolie in een kom.
  2. Monteer de substantie met een staafmixer met plat mesje door deze pulserend net onder het oppervlak van het vocht te bewegen.
  3. Langzaam ontstaat er een massa die steeds schuimiger wordt. Ga door tot het enorm in volume is toegenomen.
  4. Laat enkele minuten staan, zodat het schuim zich stabiliseert. Hoe groter het oppervlak, hoe gemakkelijker er schuim ontstaat. Neem daarom een zo groot mogelijke kom of een diepe gastronormbak.

Opmaak tip Dit schuim vormt een mooi component bij een voorgerecht met structuren van appel, noten en geitenkaas of als onderdeel van een (zoet) kaasgerechtje.

Tip Gebruik een aquariumpompje om het schuim mee te maken.

Ingrediënten

  • 250 g vers appelsap
  • 250 g walnootolie
  • 3 g Texturizers Lecithine

Publicatie datum: 15 februari 2015