Sinaasappelcannelé met ricotta-chocoladevulling

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

  1. Verwarm de melk en boter met de vanille tot de boter net smelt.
  2. Meng ondertussen het meel, de maïzena, suiker en het zout in een middelgrote kom.
  3. Klop de eidooiers in een andere schaal los met de Grand Manier en sinaasappelrasp.
  4. Schenk de melk erbij en meng geleidelijk tot een dun beslag met de mixer op een lage stand. Laat het beslag een nacht rusten in de koelkastuks
  5. Laat de cannelévormpjes in de koelkast koud worden.
  6. Verwarm een heteluchtoven voor op 210°C 7. Smelt de rest van de boter en vet ondertussen de binnenkant van de vormpjes in. Vul de vormpjes voor 4/5 deel met het beslag en plaats op een bakplaat. Bak de cannelés in 45-55 minuten gaar.
  7. Haal de cakejes snel uit de vormpjes en laat ze helemaal afkoelen.
  8. Klop de slagroom stijf.
  9. Meng de ricotta, slagroom en chocolade en schep in een spuitzak. Maak een gaatje onder in elke cannelé en haal er een beetje cake uit. Spuit er wat ricotta-chocoladeroom in en serveer.

Ingrediënten

Voor de cannelé

  • 500 ml melk
  • 45 g boter
  • merg van 1 vanillestokje
  • 150 g patentmeel
  • 3 el maïzena
  • 225 g suiker
  • snufje zout
  • 4 eidooiers
  • 50 ml Grand Manier
  • rasp van 1 sinaasappel

Voor de vulling

  • 100 ml slagroom
  • 150 g ricotta
  • 50 g pure chocolade, grofgeraspt
  • cannelévormpjes

Publicatie datum: 15 februari 2015