Geitenlamspiesjes met geroerbakte kruidenrijst

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Neem een grote pan met zware bodem en een deksel die goed sluit. Verhit hierin 2 eetlepels olie op matig vuur en fruit de uien met de chilivlokken ca. 5 minuten.
  2. Voeg de rijst toe en schep deze ca. 2 minuten om. Voeg de bouillon toe. Laat het afgedekt en op laag vuur 10 minuten pruttelen tot de korrels beetgaar zijn en de bouillon is opgenomen.
  3. Snijd de lapjes vlees in blokjes en rijg aan spiesen met de stukjes paprika en laurierblaadjes.
  4. Rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit. Hak de oregano fijn en meng met de geperste knoflook, rest van de olie, de citroenrasp en het -sap.
  5. Bestrijk de spiesjes met de helft van de marinade en laat ze 20 minuten staan.
  6. Hak de munt en peterselie fijn en schep om met de rijst en rest van de marinade.
  7. Verhit een grillpan en rooster de spiesjes op hoog vuur rondom bruin. Serveer op een bedje taboulé. Lekker met in boter gebakken venkelpartjes.

Ingrediënten

  • 4 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • ½ tl gedroogde chilipeper, verkruimeld
  • 240 g basmatirijst, gekookt
  • 900 ml groentebouillon
  • 500 g geitenlamslapjes
  • 100 g gele mini paprikas, in stukken gesneden
  • 100 g rode mini paprikas, in stukken gesneden
  • 12 verse laurierblaadjes
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 6 takjes oregano
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 bosje munt
  • 1 bosje peterselie

Publicatie datum: 15 april 2015