Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Neem een grote pan met zware bodem en een deksel die goed sluit. Verhit hierin 2 eetlepels olie op matig vuur en fruit de uien met de chilivlokken ca. 5 minuten.
Voeg de rijst toe en schep deze ca. 2 minuten om. Voeg de bouillon toe. Laat het afgedekt en op laag vuur 10 minuten pruttelen tot de korrels beetgaar zijn en de bouillon is opgenomen.
Snijd de lapjes vlees in blokjes en rijg aan spiesen met de stukjes paprika en laurierblaadjes.
Rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit. Hak de oregano fijn en meng met de geperste knoflook, rest van de olie, de citroenrasp en het -sap.
Bestrijk de spiesjes met de helft van de marinade en laat ze 20 minuten staan.
Hak de munt en peterselie fijn en schep om met de rijst en rest van de marinade.
Verhit een grillpan en rooster de spiesjes op hoog vuur rondom bruin. Serveer op een bedje taboulé. Lekker met in boter gebakken venkelpartjes.