Minirollades met stamppotje van radijsblad en waterkers

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Snijd de harde stelen van de waterkers en de radijsjes los van de blaadjes.
  3. Hak de helft van de waterkers en het radijsblad grof en draai in de keukenmachine tot een pesto met de kappertjes, knoflook, olijfolie en geraspte kaas.
  4. Verhit de boter in een koekenpan en bak de rollades rondom bruin.
  5. Verwijder de rolladenetjes en bestrijk de bovenkanten met pesto.
  6. Leg ze vervolgens in een braadslede en bak 25 minuten in de oven.
  7. Voeg na 10 minuten de radijsjes toe in de braadslede.
  8. Kook de aardappels ondertussen gaar en stamp met een klontje boter. Roer vervolgens de rest van het radijsbad en de waterkers door de puree.
  9. Serveer de rollades in plakjes met de stamppot en de geroosterde radijsjes.

Ingrediënten

  • 1 bos radijsjes
  • 50 g waterkers
  • 75 ml olijfolie
  • 1 el kappertjes
  • 1 klein teentje knoflook
  • 15 g pijnboompitten, geroosterd
  • 25 g overjarige geitenkaas, geraspt
  • 25 g boter
  • 4 minigeitenlamrollades (elk 150 g)
  • 500 g kruimige aardappels, geschild
  • 1 citroen, schoongeboend

Publicatie datum: 15 april 2015