Vegetarische vinken

Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
8

Bereidingswijze

  1. Blancheer de slabladeren en de romanescoroosjes. Spoel ze koud en laat goed uitlekken.
  2. Zet de romanescoroosjes even kort aan in de olie en schep om met de kurkuma.
  3. Haal van het vuur en roer het limoensap, de -rasp en de pecannoten erdoor.
  4. Bestrijk de plakken aubergine met olie en rooster ze aan beide zijden in een grillpan.
  5. Leg ze op een werkvlak en leg op elk slablad een plak geroosterde aubergine.
  6. Schep wat van het romanescomengsel op de aubergineplakken, rol op en vouw de pakketjes dicht.
  7. Smelt boter in een koekenpan en bak de vegetarische vinken om en om.
  8. Schil en ontpit de mango en hak het vruchtvlees fijn. Meng de mango met de koriander.
  9. Serveer de vegetarische vinken met de mangorelish.

Ingrediënten

  • 8 grote bladeren ijsbergsla
  • 1 romanesco, in roosjes
  • 4 cm kurkuma, geraspt
  • 4 el olijfolie
  • rasp en sap van ½ limoen
  • 50 g gezouten pecannoten, grofgehakt
  • 2 aubergines, in 8 plakken van ½ cm dik
  • 1 grote, rijpe mango
  • 2 el verse koriander, grofgehakt

Publicatie datum: 15 april 2015