Bara met mango-kokosrelish

Gang
Hapje Voorgerecht
Aantal Personen
4
Type Keuken
Indiaas Fusion

Bereidingswijze

  1. Maal de uitgelekte spliterwten fijn in een keukenmachine.
  2. Voeg de ui, knoflook, garam masala, komijn, spinazie, het bakmeel, pepertje en ca. 350 ml water toe en meng tot een beslag. Laat het beslag minimaal 1 uur rusten.
  3. Snijd voor de relish de mango in kleine blokjes. Hak het vruchtvlees van de jonge kokosnoot in kleine stukjes en meng met de kokosmelk en de mangoblokjes.
  4. Schep fijngehakte koriander, muntblaadjes, lente-ui en Spaanse peper door het mango-kokosmengsel. Voeg de olie en het sap van een halve limoen toe.
  5. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Bewaar koel tot gebruik.
  7. Verhit frituurolie tot 170 °C en bak telkens een eetlepel van het beslag in de olie goudbruin.
  8. Laat de bara’s goed uitlekken op keukenpapier en serveer met de relish.

Ingrediënten

  • 100 g droge spliterwten, 1 nacht in koud water geweekt.
  • 1 ui, geraspt
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 1 tl garam masala
  • 2 tl gemalen komijn
  • 50 g verse spinazie, grofgehakt
  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 groen pepertje, fijngesneden
  • 1 grote mango, geschild
  • 1 jonge kokosnoot, vruchtvlees en 100 ml melk
  • 4 takjes verse koriander
  • 4 takjes munt
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes
  • 1 Spaanse peper, fijngehakt
  • 15 ml olijfolie
  • ½ limoen
  • zeezout en peper uit de molen

Publicatie datum: 15 juni 2015