Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Maal de uitgelekte spliterwten fijn in een keukenmachine.
Voeg de ui, knoflook, garam masala, komijn, spinazie, het bakmeel, pepertje en ca. 350 ml water toe en meng tot een beslag. Laat het beslag minimaal 1 uur rusten.
Snijd voor de relish de mango in kleine blokjes. Hak het vruchtvlees van de jonge kokosnoot in kleine stukjes en meng met de kokosmelk en de mangoblokjes.
Schep fijngehakte koriander, muntblaadjes, lente-ui en Spaanse peper door het mango-kokosmengsel. Voeg de olie en het sap van een halve limoen toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Bewaar koel tot gebruik.
Verhit frituurolie tot 170 °C en bak telkens een eetlepel van het beslag in de olie goudbruin.
Laat de bara’s goed uitlekken op keukenpapier en serveer met de relish.
Ingrediënten
100 g droge spliterwten, 1 nacht in koud water geweekt.