Wagyu-burger Japanse stijl

Gang
Lunchgerecht Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Meng de gekookte noedels met het losgeklopte ei.
  2. Plaats 8 bakringen op een plank en bekleed met plasticfolie.
  3. Verdeel de gekookte noedels over de bakringen. Bedek met een vel plasticfolie en druk heel goed aan. Laat ze een halfuur opstijven in de koelkastuks
  4. Snijd de bosuitjes en wortel in reepjes en leg in koud water tot gebruik.
  5. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de hamburgers op matig vuur.
  6. Verhit de overige olie in een tweede koekenpan, verwijder het plasticfolie van de noedelbollen en plaats de noedels voorichtig in de olie. Bak ze in 5 minuten krokant op laag vuur. Keer de noedels en bak de andere kant ook knapperig.
  7. Meng voor de saus de ketchup, soja en chilisaus. Laat de wortel en bosuireepjes uitlekken.

Opmaak tip Verdeel de noedelbollen over 4 bordjes. Plaats op elk een hamburger, wat saus en een plukje bosui en wortel. Dek af met het noedelkapje en serveer.

Ingrediënten

  • 400 g gekookte ramen noedels
  • 1 ei, losgeklopt
  • 4 el zonnebloemolie
  • 4 Wagyu-hamburgers
  • 2 bosuien
  • 1 winterwortel
  • 2 el tomatenketchup
  • 1 el Japanse sojasaus
  • 1 tl hete chilisaus

Publicatie datum: 15 juni 2015