Zelfgemaakte chilisaus

Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
1

Bereidingswijze

  1. Pureer de pepers, knoflook, azijn, suiker, water en het zout in een blender tot een fijne puree.
  2. Giet het mengsel in een steelpan en breng op medium vuur aan de kook.
  3. Zet het vuur laag en laat 3 minuten pruttelen tot het mengsel iets dikker wordt.
  4. Doe de maïzena in een kommetje met 2 eetlepels water. Roer goed door en giet bij het peper mengsel.
  5. Laat het even doorkoken en haal dan van het vuur.
  6. Giet de chilisaus met een klein trechtertje in goed schoongemaakte flessen. Draai de dop erop. Zet op zijn kop weg en laat afkoelen. Zet de flessen vervolgens rechtop in de koelkast tot gebruik.

Tip Minder pittige chilisaus? Verwijder dan een gedeelte van de zaadjes.

Ingrediënten

  • 6 grote rode pepers (fijngehakt)
  • 6 knoflookteentjes (gepeld)
  • 120 ml kop azijn
  • 200 gram suiker
  • 375 ml water
  • 2 eetlepels geraspte gemberwortel
  • 4 theelepels zout
  • 2 theelepels maïzena
  • 4 theelepels water

Publicatie datum: 15 juli 2015