Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Fruit alle groenten in een scheut olijfolie samen met de gember, knoflook, chili, basilicumsteeltjes, korianderzaad en kruidnagels.
Breng op smaak met peper en een flinke snuf zout.
Laat dit mengsel op laag vuur gedurende 10-15 minuutjes zacht worden en roer regelmatig.
Voeg alle tomaten samen met 375 milliliter koud water toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur tot de helft inkoken.
Voeg daarna de basilicumblaadjes toe en pureer met een staafmixer tot een gladde massa.
Zeef de ketchup tweemaal door een zeef totdat de ketchup zo glad mogelijk is.
Doe de saus in een schone pan en voeg de azijn en suiker toe.
Zet het vuur aan en laat inkoken totdat het de dikte en consistentie heeft van ketchup.
Proef goed of hij goed op smaak is en voeg eventueel extra kruiden, suiker, azijn, zout of peper toe.
Doe de ketchup in de gesteriliseerde flessen. Doe de deksel erop en zet op zijn kop weg.
Bewaar de flessen in de koelkastuks
Tip De ketchup die je in de winkel koopt is altijd helemaal glad. Maak jouw ketchup onderscheidend door heel fijngesneden basilicum aan het eind toe te voegen.
Ingrediënten
1 grote, rode ui, gesnipperd
1/2 venkel, grof gehakt
1 stengel bleekselderij, grof gehakt
olijfolie
gember ter grootte van een duim, geschild en grof gehakt
2 tenen knoflook, gepeld en in plakjes
1/2 rode peper, ontzaad en fijngehakt
flinke bos basilicum, blaadjes en steeltjes apart. Houd een aantal blaadjes extra apart