Bitterbal wildzwijn

Gang
Tussengerecht Hapje
Aantal Personen
2

Bereidingswijze

  1. Bereid de panade in verhouding 3 delen paneermeel voor één deel Maggi rôtidor (kruidenmelange).
  2. Breng het water aan de kook.
  3. Breng op smaak met de wildfond en voeg de herfstbok toe.
  4. Leg het wild zwijn nek (brood) in een snelkookpan.
  5. Voeg de wildbouillon, laurier, knoflook en rozemarijn toe.
  6. Zet de snelkookpan onder druk en laat het vlees 40 minuten garen.
  7. Zet het vlees koud weg.
  8. Zeef de fond en kook verder in tot jus-dikte.
  9. Bind de jus met de demi-glace tot salpicon-dikte.
  10. Snijd het vlees in kleine blokjes en voeg dit bij de salpicon.
  11. Laat afkoelen en rol daarna tot bitterballen.
  12. Meng voor de panade de paneermeel en de Rotidor door elkaar.
  13. Haal de ballen eerst door het eiwit, daarna door de panade.
  14. Bak de bitterballen krokant af in een hete frituur (180°C).

Tip Lekker met mosterd-dille saus en truffelaardappelchips.

Ingrediënten

  • ½ l water
  • 30 g Maggi vloeibare geconcentreerde wildfond
  • ½ l herfstbok
  • 1 st wild zwijn nek (brood)
  • 1 st rozemarijn
  • 1 st laurier
  • 1 st knoflook (fijngesneden)
  • 150 g Maggi demi-glace
  • eiwit, losgeklopt
  • paneermeel
  • Maggi Rôtidor (kruidenmelange)

Publicatie datum: 15 september 2015