Harder met tomaat-venkelzaadvulling

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Maak de harder schoon, dep goed droog en leg op een vel pakpapier op een bakplaat.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui en knoflook glazig.
  4. Voeg het venkelzaad en de pijnboompitten toe en bak een paar minuten mee.
  5. Verkruimel de chili erboven, schep de tomatenblokjes, citroenrasp en -sap erbij en laat op hoog enkele minuten bakken.
  6. Wrijf de vis in met de helft van het ui-tomatenmengsel en schep de rest in de buikholte. Bind de vis op met een stuk keukentouw.
  7. Leg de vis met de uitgeknepen citroen, in partjes, op de bakplaat en rooster de vis in circa 45-60 minuten gaar.

Ingrediënten

  • 1 harder van ca. 2 kg
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 el venkelzaad
  • 50 g pijnboompitten
  • 1 droge chilipeper, verkruimeld
  • 2 rijpe tomaten, in brunoise
  • rasp en sap van 1 citroen

Publicatie datum: 15 september 2015