Bitterballen eendenborst

Gang
Hapje
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Fruit de ui in de boter tot deze glazig is.
  2. Voeg bloem toe en blijf roeren.
  3. Laat de bloem een paar minuten garen.
  4. Giet steeds een beetje fond erbij, tot je een papje krijgt. Roer de spinazie, pompoen en eendenborst erdoor, schep de roux op een bord. Laat in de koelkast helemaal afkoelen.
  5. Rol van de roux balletjes ter grote van een walnoot.
  6. Rol door de bloem, ei en gemalen kokos. Laat ze goed opstijven in de koelkastuks
  7. Verwarm frituurolie tot 180°C en bak de bitterballen goudbruin en krokant.

Ingrediënten

  • 1 ui, gesnipperd
  • 30 g boter
  • 30 g bloem & extra voor het paneren
  • 250 ml gevogelde fond
  • zout en peper
  • 100 g spinazie, roergebakken en uitgelekt
  • 100 g pompoenblokjes gekookt
  • 200 g gerookte eendenborst, in stukjes
  • 1 ei, losgeklopt
  • 300 g gemalen kokos

Publicatie datum: 15 oktober 2015