Pie met hert in rode wijnsaus

Gang
Tussengerecht Lunchgerecht Hoofdgerecht Bijgerecht Hapje
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Bestrooi de blokjes hert met peper, zout en bloem.
  2. Smelt de boter in een pan en bak de spekjes en stukjes vlees op hoog vuur rondom bruin.
  3. Blus af met de wijn en bouillon.
  4. Roer de cranberrycompote erdoor en zet het vuur laag. Stoof het vlees in ca. 15 minuten gaar.
  5. Haal van het vuur en schep de broccoli erdoor en laat afkoelen.
  6. Verwarm de oven voor op 220°C.
  7. Bekleed de bakvormen met bladerdeeg. Bedek elk met een eetlepel paneermeel.
  8. Verdeel de hert met saus over de vormen en verdeel de stiltonstukjes erover. Dek af met bladerdeeg. Decoreer met blaadjes van bladerdeeg en bestrijk met ei.
  9. Schuif in de oven en bak goudbruin in ca. 25 minuten.

Ingrediënten

  • 25 g boter
  • 50 g vetspek, in blokjes
  • 250 g hertenbiefstuk, in blokjes
  • 2 el bloem
  • 250 ml rode wijn
  • 100 ml wildfond
  • 2 el cranberrycompote
  • 100 g gekookte broccoliroosjes
  • 100 g stiltonkaas, in blokjes
  • 400 g bladerdeeg
  • 4 el paneermeel
  • 1 ei losgeklopt

Publicatie datum: 15 oktober 2015