Spareribs van hert met Jägermeisterglaze

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Meng de rode wijnazijn, olijfolie en knoflook. Wrijf de hertenrack ermee in en laat 1 nacht in de koelkast marineren.
  2. Doe de suiker in een pan met de vijfkruidenpoeder en 100 ml water. Laat de suiker inkoken tot een dunne, lichtbruine stroop.
  3. Haal van het vuur laat 10 minuten afkoelen.
  4. Roer dan de Jägermeister en het zout erdoor.
  5. Verwarm de oven voor op 160°C.
  6. Bak de hertenrack snel in de koekenpan rondom bruin, leg in een braadslede en bestrijk met de glaze.
  7. Gaar in ca. 35 minuten in de oven en bestrijk regelmatig met de glaze. Snijd de rack in stukjes en serveer.

Ingrediënten

  • 2 el rode wijnazijn
  • 4 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 1 hertenrack
  • 100 g rietsuiker
  • 1 el gemalen vijfkruidenpoeder
  • 1 tl zout
  • 45 ml Jägermeister Spice

Publicatie datum: 15 oktober 2015