Spicy bite

Gang
Hapje
Aantal Personen
20
Type Keuken
Indiaas

Bereidingswijze

  1. Meng de maïskorrels, spinazie en geraspte ui in een kom.
  2. Doe bakmeel, kikkererwtenmeel, bakpoeder, zout en kruiden in een grote mengkom, roer goed door en maak een kuiltje midden.
  3. Klop het ei los en schenk in het kuiltje, voeg de groenten toe en roer met ca. 200 ml water tot een dik beslag. Voeg indien nodig wat extra water toe.
  4. Verhit de olie tot 180°C.
  5. Doop een kleine ijsbolletjestang in de hete olie, schep vervolgens kleine bolletjes van het beslag en laat ze in de hete olie glijden.
  6. Bak de bites goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  7. Serveer met een schaaltje chutney, warm of koud, bij de borrel.

Ingrediënten

  • 150 g verse maïskorrels (van de kolf gesneden) en grofgehakt
  • 1 handje verse spinaziebladeren, grofgehakt
  • 1 ui, geraspt
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 125 g kikkererwtenmeel
  • ½ tl bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl kerrie masala
  • 1 ei
  • extra: frituurolie

Publicatie datum: 15 oktober 2015