Gele stoofpeer

Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Schil de peertjes en laat de steeltjes eraan zitten.
  2. Zet ze rechtop in de pan. Zorg ervoor dat de bodem helemaal met peertjes is bedekt.
  3. Giet de dessertwijn bij de peertjes en voeg alle overige ingrediënten toe.
  4. Kook minimaal 60 minuten tot de peertjes gaar en mooi geel zijn.
  5. Voeg water toe als ze niet meer helemaal onder water staan.
  6. Neem de peertjes uit de pan, schud eventuele saffraandraadjes eraf en plaats ze op een schaal of bord.
  7. Giet de wijn met smaakmakers door een zeef en vang op in een sauspannetje.
  8. Laat het vocht inkoken tot een dunne stroperige saus (ca. 200 ml) en giet vlak voor het serveren over de peertjes.

Ingrediënten

  • 1 kg stoofperen
  • 1 fles muscat de beaumes de venises
  • 3 kardemompeulen, gekneusd
  • 1/2 vanillestokje, over de lengte opengesneden
  • 2 cm verse gember, geschild & in plakjes
  • 1 citroen, geraspt
  • 8 el suiker
  • 5 draadjes saffraan

Publicatie datum: 15 november 2015