Gravad lax à la minute

Gang
Lunchgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
8

Bereidingswijze

  1. Leg de zalmzijde op een mooie serveerschaal. Bestrooi met zeezoutvlokken, suiker, dille en rode peperbes. Garneer met mierikswortelcress.
  2. Klop een dressing van citroensap, honing, zwarte peper en olijfolie.
  3. Snijd aan tafel de zalm in plakjes van ongeveer 3 mm dun.
  4. Serveer 3 plakjes per persoon en overgiet deze met de dressing. Extra feestelijk met een salade van bijvoorbeeld plakjes frisse groene appel en gekookte, gekleurde bietjes.

Tip Voor de liefhebber kan de zalm nog worden besprenkeld met enkele druppels jenever of gin-tonic.

Ingrediënten

  • 600 g zalm met vel
  • 1 el zeezoutvlokken
  • 2 el suiker
  • 1/2 bosje dille, gehakt
  • 1/2 el rode peperbessen
  • 1 bakje mierikswortelcress
  • 2 citroenen, uitgeperst
  • 4 el honing
  • 1 tl zwarte peperkorrels, grofgemalen
  • scheut olijfolie

Publicatie datum: 15 november 2015