Kerstbrood gevuld met superfruit

Gang
Lunchgerecht Bijgerecht Hapje
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Laat de deegplak in de koelkast ontdooien.
  2. Bestuif een werkblad met bloem. Leg de deegplak hierop met de brede kant naar je toe.
  3. Verdeel de fruitmix over de deegplak. Laat een randje aan de achterkant vrij.
  4. Rol het amandelspijs uit tot een plak net zo breed als de deegplak en leg deze op de met fruit bestrooide deegplak. Laat ook hier het achterste gedeelte vrij.
  5. Rol het deeg vanaf de brede kant op. Snijd de rol in zo’n 12 plakken van ca. 2,5 cm dik en leg de plakken met de snijkant naar boven in met bakpapier beklede muffinvormpjes of ovenschaaltjes.
  6. Klop het ei los, bestrijk het deeg ermee en plaats ca. 10-12 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Bestrooi vlak voor het serveren met poedersuiker.

Ingrediënten

  • 1 plak naturel desem
  • bloem om te bestuiven
  • 100 g superfruitmix
  • 250 g amandelspijs
  • 1 ei
  • poedersuiker
  • muffinvorm of 10-12 ovenschaaltjes
  • bakpapier

Publicatie datum: 15 november 2015