Oester Rockefeller

Gang
Amuse
Aantal Personen
6

Bereidingswijze

  1. Maak de oesters open, snijd ze los, leg op een bord en veeg de schelpen goed schoon.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de panko goudbruin en krokant. Schep uit de pan en bewaar.
  3. Veeg de pan schoon en verhit de rest van de olie.
  4. Bak de rucola en de bosui 1 minuut op hoog vuur. Schep vervolgens de peterselie erdoor en verdeel over de 6 oesterschelpen.
  5. Leg de oesters in de nog hete pan en bak ze 1 minuut per kant. Leg in elke schelp een oester en bestrooi met gebakken panko. Serveer met een druppel rodepepersaus.

Ingrediënten

  • 6 grote Zeeuwse Creuse (nr. 1 of 2)
  • 120 ml olijfolie
  • 50 g panko
  • 100 g rucola, grofgehakt
  • 1 bosui, in dunne ringetjes
  • 2 el platte peterselie, gehakt
  • rodepepersaus

Publicatie datum: 15 november 2015