Sesamtonijn met zeewiertagliatelle

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Strooi het sesamzaad op een bordje. Wentel de tonijnmoten rondom in het sesamzaad.
  2. Breng water aan de kook en kook de zeewiertagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar en giet af.
  3. Verhit 2 eetlepels olie in een pan een voeg de zeewierpasta en de knoflook toe. Roerbak kort.
  4. Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak de tonijnmoten ca. 1 minuut per kant.
  5. Snijd de paksoi over de lengte doormidden en bestrijk met wat olijfolie. Verhit een grillpan en gril de paksoi aan beide kanten kort.
  6. Serveer de gebakken sesamtonijn met gegrilde paksoi en in knoflook gebakken zeewiertagliatelle.

Ingrediënten

  • 10 el zwart sesamzaad
  • 4 tonijnmoten van ca. 125 g per stuk
  • 50 g gedroogde zeewiertagliatelle
  • 5 el olijfolie
  • 1 knoflookteen, gepeld en fijngehakt
  • 4 mini-paksoi
  • 1 flesje Roasted Sesame dressing

Publicatie datum: 15 november 2015