Vietnamese oester

Gang
Amuse
Aantal Personen
6

Bereidingswijze

  1. Leg de reepjes bosui in een schaaltje koud water zodat ze mooi gaan krullen.
  2. Rasp de gember fijn en meng met de limoenrasp en het -sap.
  3. Voeg de Thaise vissaus en de sesamolie toe.
  4. Open de oesters, snijd ze los en leg op een bord of schaal met ijs.
  5. Schep wat dressing in elke oesters en garneer met een plukje rodekoolkiem, krullen bosui en doperwtscheuten.

Ingrediënten

  • 12 platte Zeeuwse oesters (nr. 2 of 3)
  • 1 bosui, in reepjes
  • 2 cm verse gember
  • gerapte schil en sap van 1 limoen
  • 1 el Thaise vissaus
  • 1 el sesamolie
  • 50 g rodekoolkiem
  • 50 g doperwtscheuten

Publicatie datum: 15 november 2015