Bietenfalafel met guacamole

Gang
Hapje
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Schil de bieten en pureer met de knoflook, kikkererwten, ei en bloem.
  2. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verhit de olijfolie tot 180°C, schep met een kleine ijslepel balletjes van het mengsel en frituur deze in ca. 2 minuten knapperig.
  4. Laat ze uitlekken op keukenpapier en houd ze warm.
  5. Prak voor de guacamole de avocado met de rode peper, het sjalotje en de helft van de limoenrasp en -sap.
  6. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Roer de rest van de limoen met de olie en schep om met de spinazieblaadjes, munt en tuinbonen. Verdeel de salade over een bord en serveer de warme falafelballetjes op de sla. Serveer met de guacamole.

Ingrediënten

  • 2 gekookte bieten
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g gekookte kikkererwten, uitgelekt
  • 1 ei, losgeklopt
  • 2 el bloem
  • 1 grote rijpe avocado
  • ½ rode peper, fijngehakt
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 2 el olijfolie
  • ½ limoen, rasp en sap
  • 50 g jonge spinazie
  • 3 takjes verse munt
  • 50 g gekookte tuinboontjes
  • frituurolie

Publicatie datum: 15 december 2015