Boerenkool salade

Gang
Bijgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
6

Bereidingswijze

  1. Snijd de gekookte bietjes in gelijke kwarten.
  2. Snijd met een scherp mes de schil van de mandarijnen. Snijd de mandarijn in dunne partjes.
  3. Halveer de granaatappel. De pitjes klop je er makkelijk uit met de bolle kant van een lepel.
  4. Rooster de hazelnoten kort in een pan met een beetje olijfolie en zout.
  5. Knijp de limoenen uit. Maak een dressing van de limoensap, olijfolie, zout en peper. Meng dit met de Curly Kale.
  6. Voeg aan de Curly Kale de bietjes en mandarijn toe. Maak de salade af door de geroosterde hazelnoten, geitenkaas en granaatappelpitjes toe te voegen.

Ingrediënten

  • 100 gram Curly Kale red
  • 100 gram Curly Kale green
  • 500 gram gekookte rode bietjes
  • 6 mandarijnen
  • 1 granaatappel
  • 2 limoenen
  • 20 gram geroosterde hazelnoot
  • 120 gram zachte geitenkaas
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Publicatie datum: 15 december 2015