Gegrilde pompoensalade

Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
6

Bereidingswijze

  1. Verdeel de olijfolie over de gesneden pompoen en gril de plakken aan beide kanten tot er een mooi bruin randje opzit.
  2. Bestrooi de pompoen met tijm, zeezout en peper. Gaar dit ongeveer 10 minuten na in de oven op 175°C. Laat het geheel afkoelen tot het lauwwarm is.
  3. Leg op ieder bord 5 plakken pompoen.
  4. Meng de olijfolie die over is van de gegrilde pompoen met de citroensap, zeezout en peper. Meng de dressing met de Curly Kale en verdeel dit over de pompoen.
  5. Strooi de kaas en walnoten over de salade.

Ingrediënten

  • 1 oranje pompoen, 30 plakken van 1 cm
  • 60 gram Curly Kale
  • 240 gram Blauwaderkaas
  • 30 gram gehakte walnoten
  • 30 ml olijfolie
  • 1 tl tijm
  • 8 ml citroensap
  • zeezout
  • peper

Publicatie datum: 15 december 2015