Pompoen kruimeltaart

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
8

Bereidingswijze

Voor de vulling

  1. Snijd de geschilde pompoen op de mandoline in dunne schijfjes van 2 mm.
  2. Voeg hier de hazelnoten, vanillesuiker en honing aan toe.

Voor het harde Wenerdeeg

  1. Doe alle ingrediënten in een mengkom en kneed tot een soepel deeg.
  2. Rol het deeg uit tot ongeveer een halve centimeter dik. Leg het deeg in een springvorm van 28 cm.

Voor het kruimeldeeg

  1. Kneed de boter met de hand totdat er een taaie massa is ontstaan.
  2. Meng het suiker met het water. Meng vervolgens het suikermengsel en het zout met de hand door de boter, doe dit niet te lang.
  3. Zeef de bloem boven het botermengsel. Maak nu met beide handen een wrijvende beweging, zodat er kruimels van het boter-bloemmengsel ontstaan
  4. Verdeel de pompoenvulling over het harde Wenerdeeg. Kruimel het kruimeldeeg over de pompoen heen. Bak de taart in ongeveer 60 minuten af op 175°C.

Ingrediënten

Voor de vulling

  • 800 gram (blauwe) pompoen, geschild
  • 80 gram hazelnoten, gebroken
  • 20 gram vanillesuiker
  • 80 gram honing

Voor het harde Wenerdeeg

  • 150 gram bloem
  • 100 gram roomboter
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • half ei

Voor het kruimeldeeg

  • 200 gram bloem
  • 150 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 10 gram water
  • 1 gram zout

Publicatie datum: 15 december 2015