Quiche met catalogna

Gang
Lunchgerecht Hoofdgerecht Hapje Voorgerecht
Aantal Personen
6

Bereidingswijze

  1. Snij de catalogna in stukken van ongeveer 4 cm
  2. Bak het bladerdeeg blind af op 180 graden in een ovenschaaltje ( Blind bakken wil zeggen, leg op het bladerdeeg vetvrij papier met hierop groene gedroogde erwten) tot het bladerdeeg bijna gaar is.
  3. Verwijder het vetvrijpapier met de erwten
  4. Meng de eieren met de melk, rode ui, citroen zest en Parmezaanse kaas
  5. Leg de gesneden catalogna in het bladerdeeg bakje en giet hier het eiermassa op tot de catalogna net onderstaat
  6. Afbakken op 180*C ongeveer 10 minuten

Ingrediënten

  • 1 catalogna
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 theelepel citroen zest
  • ½ teentje knoflook, fijn gesnipperd
  • bladerdeeg
  • 20 gram Parmezaanse kaas, fijn
  • 3 eieren
  • 60 ml koksroom

Publicatie datum: 15 december 2015