Risotto van gort met Pied de Mouton

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
6

Bereidingswijze

  1. Smoor de gort met de knoflook, sjalotten en Pied de Mouton. Voeg de groentebouillon toe tot het geheel net onder staat en laat zachtjes garen. Zodra het vocht is opgenomen, beetje bij beetje bouillon toevoegen onder regelmatig roeren.
  2. Haal de gort van het vuur als het beetgaar is. Gaar zo’n 10 minuten na met het deksel op de pan.
  3. Grill de Cèpes in een grillpan tot er een ruit aan beide kanten op zit.
  4. Roerbak de mini Shiitake in olijfolie.
  5. Roer de crème fraîche en bieslook door de gort. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  6. Serveer de gort in een schaaltje met de gegrilde Cèpes en roergebakken mini Shiitake.

Ingrediënten

  • 200 gram gort
  • 80 gram sjalotten, brunoise
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 gram Pied de Mouton, grof geplukt
  • 4 Cèpes, in plakken van 1 cm
  • 60 gram mini Shiitake
  • 10 gram bieslook, fijngehakt
  • 4 dl groentebouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 30 gram crème fraîche
  • zout
  • peper

Publicatie datum: 15 december 2015