Springrolls gevuld met cantharellen Jaune

Gang
Hapje Voorgerecht
Aantal Personen
6

Bereidingswijze

  1. Fruit de cantharellen met de sjalotten en knoflook. Breng op smaak met vijfkruidenpoeder, peper en zout. Laat afkoelen en voeg de fijngehakte peterselie toe.
  2. Leg als eerst de geblancheerde spitskool op plasticfolie.
  3. Leg hierop de geblancheerde gele en oranje peen.
  4. Leg de duxelles van cantharellen in een smalle strook op de peen en rol de springroll strak op. Maak de rol maximaal 3 centimeter dik.
  5. Laat het geheel afkoelen. Verwijder het plastic en rol de springroll in een rijstvel. Snijd 1 kant recht af en de andere kant schuin.
  6. Leg 3 springrolls in een diep bord en serveer met hete bouillon.

Tip Serveer met bouillon.

Ingrediënten

  • 500 gram Cantharellen Jaune, fijngehakt
  • 100 gram sjalotten, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 20 gram peterselie, fijngehakt
  • 100 gram spitskoolbladeren, geblancheerd
  • 50 gram gele peen, geblancheerd in plakken van 1 mm in de lengte
  • 50 gram oranje peen, geblancheerd in plakken van 1 mm in de lengte
  • 3 rijstvellen, geblancheerd
  • vijfkruidenpoeder
  • zout
  • peper

Publicatie datum: 15 december 2015