Blueberry Chia Pie's

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Mix de suiker en boter in een grote kom tot een luchtige crème. Voeg het ei en de melk toe en meng goed.
  2. Zeef meel en een 1/2 theelepel zout boven de kom en kneed alles tot een soepel deeg. Verdeel in 6 balletjes en druk ze plat. Laat het deeg afgedekt in de koelkast ca. 1 uur opstijven.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Rol 4 deegbolletjes uit tot cirkels van 15 cm. Vet de pievormpjes goed in en bestuif met bloem. Bekleed ze met het deeg.
  4. Sla 200 ml slagroom stijf met 20 gram suiker
  5. Mix voor de vulling dadels, citroenrasp, banaan, bessen en chiazaad in een kom. Verdeel de vulling over de taartbodems.
  6. Rol de 2 resterende deegbolletjes uit en maak hiervan dunne reepjes voor een raster over de bessentaartjes. Bestrijk het deeg aan de bovenkant met een beetje eierdooier.
  7. Bak de taartjes 25-30 minuten in de oven.

Tip 4 pievormpjes van ca. 12 cm doorsnee

Ingrediënten

  • 100 g suiker
  • 50 g zachte boter
  • 1 ei
  • 50 ml melk
  • 225 g zelfrijzend bakmeel
  • bloem, voor bestuiven
  • 5 medjool dadels, in stukjes
  • 1 citroen, rasp
  • 1 banaan, in blokjes
  • 500 g blauwe bessen
  • 3 el chiazaad
  • 1 eierdooier, losgeklopt

Publicatie datum: 15 februari 2016