Citroentrifle met rood fruit

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
8

Bereidingswijze

  1. Klop de slagroom stijf met de Klop-fix en 50 gram van de suiker.
  2. Rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit.
  3. Roer de mascarpone zacht, meng met de citroenrasp en helft van de limoncello en roer dit door de slagroom.
  4. Meng het citroensap met de rest van de suiker en schep om met de aardbeien, frambozen en blauwe bessen.
  5. Bekleed de bodem van de schaal met plakjes cake en besprenkel met de overige limoncello. Schep de helft van het slagroommengsel erop en verdeel hierover de helft van de lemoncurd.
  6. Bedek met de helft van het fruit en schep hierop achtereenvolgens de rest van de slagroom, de lemoncurd en het fruit.
  7. Garneer met blaadjes mizunacress of munt.

Tip Gebruik een grote glazenschaal, 20 cm doorsnee

Ingrediënten

  • 500 ml slagroom
  • 1 zakje Klop-fix
  • 75 g suiker
  • 1 citroen
  • 250 g mascarpone
  • 100 ml limoncello
  • 500 g aardbeien (gehalveerd)
  • 250 g frambozen
  • 50 g blauwe bessen
  • 5 plakken cake
  • 1 pot lemoncurd
  • 1 bakje mizunacress (Koppert Cress) of blaadjes munt

Publicatie datum: 15 februari 2016