Dorade met maïskolf

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Kook de maïskolven 15 minuten. Haal uit de pan en snijd over de lengte doormidden. Kerf de bovenkant een paar keer in en stop hier wat rode en groene peper in. Bestrooi met peper en zout. Vouw half dicht in aluminiumfolie en verdeel er vlokken boter over. Vouw helemaal dicht.
  2. Dep de dorades droog. Snijd er rondom enkel gleuven in en bestrooi met peper en zout. Steek knoflook, citroen en limoen in de gleuven.
  3. Spreid 4 grote stukken aluminiumfolie uit en leg op elk stuk folie 3 bananenbladrondjes. Plaats hier de vis op en vouw deels dicht. Besprenkel met olijfolie.
  4. Leg de maïskolven op de barbecue en leg de vispakketjes er na 15 minuten bij. Gril de vis en maïs nu ca. 15 minuten. Bestrooi de dorades vlak voor serveren met wat bloedzuringblad en besprenkel met olijfolie.

Ingrediënten

  • 4 maïskolven, schoongemaakt
  • ½ rode peper, julienne
  • ½ groene peper, julienne
  • 100 g roomboter
  • 4 kleine dorades, schoongemaakt en ingesneden
  • 3 tenen knoflook, in plakjes
  • 1 citroen, in halve dunne plakken
  • 1 limoen, in halve dunne plakken
  • olijfolie
  • aluminiumfolie
  • 1 handje vol bloedzuring, gewassen

Publicatie datum: 15 februari 2016