Fish & chips butty

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Rooster voor de saus eerst het broodkruim en de gemalen amandelen goudbruin. Schep uit de pan en veeg hem schoon. Doe 2 eetlepels olie in de pan en fruit het sjalotje en de gerookte paprika. Voeg de tomaat, paprika en een scheutje water toe en laat 10 minuten zachtjes garen. Haal van het vuur en pureer met het brood-amandelmengsel en genoeg olijfolie tot een smeuïge saus. Pers de knoflook uit boven de saus en breng op smaak met rodewijnazijn, zout en peper. Laat de saus helemaal afkoelen.
  2. Kook de frieten in ca. 3 minuten halfgaar. Laat ze uitdampen.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C. Schep de frieten om met de rozemarijn en peper en zout. Rooster ca. 15 minuten in de oven.
  4. Rooster de chorizo de laatste 5 minuten mee.
  5. Meng de bloem met de kruiden. Snijd de stukken vis in brede repen en haal ze door het bloemmengsel.
  6. Verhit de olie in een pan en bak de visrepen in ca. 5 minuten goudbruin. Beleg 4 sneetjes brood met een blaadje sla, de frieten, de vis en wat saus. Serveer met extra bakjes saus.

Ingrediënten

  • 10 g vers broodkruim
  • 35 g gemalen amandelen, geroosterd
  • 75 ml olijfolie
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 rijpe tomaat, in blokjes
  • 1 geroosterde rode paprika, in blokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el rodewijnazijn
  • 400 g bloemige aardappelen, in grove frieten gesneden
  • 2 takjes rozemarijn, naalden grofgehakt
  • 100 g chorizo, in dunne plakjes
  • 50 g bloem
  • 1 el Provençaalse kruiden, gedroogd
  • 400 g wijting
  • 8 sneetjes Pain de Campagne
  • 4 blaadjes bindsla

Publicatie datum: 15 februari 2016