Gefrituurde courgette bloemen

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
6

Bereidingswijze

  1. Hak de olijven fijn en meng ze in een kom met de ricotta, Parmezaanse kaas, kruiden, walnoten en citroenrasp. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Houd de bloemen als een ijsje vast en maak voorzichtig de bladeren los. Knip de bittere stamper eruit en vul de bloem met het ricottamengsel. Vouw de blaadjes goed om de vulling heen en druk aan. Verdeel zo de vulling over de 12 bloemen.
  3. Klop het ei los in een diep bord en doe de bloem in een ander diep bord. Haal de bloemen eerst door het ei en vervolgens door de bloem. Schud de overtollige bloem eraf.
  4. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de courgettebloemen in 2 delen voorzichtig in ongeveer 5 minuten rondom bruin. Laat uitlekken op keukenpapier

Tip Gebruik een spuitzak met kartelmond van 1,5 cm

Ingrediënten

  • 50 g zwarte olijven (zonder pit)
  • 1 bakje ricotta (250 g)
  • 125 g Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 2 el bladpeterselie
  • (gehakt), 2 el basilicum
  • (gehakt), 50 g walnoten
  • (fijngehakt), rasp van 1 citroen
  • 12 courgettebloemen
  • 1 ei
  • 50g bloem
  • 250 ml olijfolie

Publicatie datum: 15 februari 2016