Krab met kokosbouillon en thaise chillisaus

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Boen de poten grondig en tik de schaal met een hamer open.
  2. Maak een kokosbouillon van ca. 1,5 liter water, de kokosmelk, knoflook, geraspte kokos, laurier, kurkuma, het limoensap en zout.
  3. Kook de krab in ca. 3-5 minuten gaar in de hete bouillon. Haal uit de bouillon en laat wat afkoelen.
  4. Breek de poten en pel de schaal er deels af tot het vlees duidelijk zichtbaar is.
  5. Bereid de chilisaus door alle ingrediënten behalve de maïzena in een keukenmachine te pureren.
  6. Laat dit vervolgens ca. 5 minuten zachtjes koken in een steelpan.
  7. Haal 3 eetlepels vocht uit de pan, laat afkoelen en meng vervolgens koud met de maïzena tot een papje.
  8. Doe dit weer in de pan, roer goed door en laat nog even door pruttelen tot de saus is gebonden.
  9. Schep de saus in een pot en laat afkoelen.
  10. Serveer de kokos-krabbouillon bij de krab en saus.

Ingrediënten

  • 1 kilo snowcrab, diepvries en ontdooid
  • 1 liter kokosmelk
  • 3 tenen knoflook, geplet
  • 5 el geraspte kokos
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 el kurkuma
  • 1 limoen, sap
  • 1 el zout
  • Thaise chilisaus
  • 3 tenen knoflook
  • 3 rode pepers
  • 100 g suiker
  • 200 ml water
  • 1 tl zout
  • 3 el limoensap
  • 1 el maïzena

Publicatie datum: 15 april 2016