Kreeft met grapefruit

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwijder corail (zie ook Tip) en tik de scharen stuk. Bedruppel de kreeft met wat olijfolie, ook in de schaar en pak ze in met aluminiumfolie.
  2. Gril de kreeften op een hete barbecue in ca. 10 minuten gaar.
  3. Rasp de schil van de grapefruit, snijd de partjes eruit en vang het sap op.
  4. Verwarm in een kleine steelpan op de barbecue het grapefruitsap en de -schil, enkele eetlepels olijfolie en wat peper en zout. Roer goed.
  5. Meng de uitgesneden grapefruitparten met de dragon.
  6. Haal de kreeften van de barbecue en verwijder de folie. Haal ook de steelpan van het vuur. Trek het staartvlees uit de schaal, snijd in kleine stukken en voeg toe aan de warme dressing.
  7. Snijd de avocado brunoise, schep de blokjes door de warme ingrediënten en vul de kreeft er-mee. Bestrooi met shiso purper en bosui.

Tip Maak een saus van de corail. Bak de corail kort aan in een kleine steelpan met wat olijfolie en gepureerde knoflook. Blus af met een glaasje sake. Kook rustig op en roer met een garde tot een egale saus. Haal van het vuur af en bind de saus met enkele eetlepels roomboter. Breng op smaak met zout en peper.

Ingrediënten

  • 4 halve kreeften
  • olijfolie
  • 1 grapefruit
  • 1 avocado
  • ½ el dragon, fijngehakt
  • 1 bakje shiso purper
  • 1 bosui, julienne en op ijswater
  • gelegd
  • aluminiumfolie

Publicatie datum: 15 april 2016