Sticky tempeh met kokossalade

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
2

Bereidingswijze

  1. Roer de ketchup, maple syrup, tabasco, knoflook, azijn en worcestersaus door elkaar en schep de tempeh erdoor. Laat 30 minuten marineren in de koeling. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Rasp een deel van het kokosvlees grof. Vermeng met de ananas en het limoensap. Plaats in de koeling.
  3. Verdeel de gemarineerde tempeh op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de maïsolie en bak in ca. 20 minuten donkerbruin in de oven.
  4. Vul de halve kokosnoten met de tempeh en salade en bestrooi met het sesamzaad.
  5. Verdeel de melk en het kokosvocht over 2 glazen, doe er een paar ijsklontjes bij en garneer met een paar blaadjes munt. Serveer het kokosdrankje en de cassavechips bij het gerecht.

Ingrediënten

  • 12 el ketchup
  • 4 el maple syrup
  • 1 el tabasco
  • 2 tenen knoflook, gepureerd
  • 3 el azijn
  • 2 tl worcestersaus
  • 2 el maïsolie
  • 400 g tempeh, in blokjes van 1x1cm
  • 1 kokosnoot, halveren en leeghalen, vocht bewaren
  • ¼ ananas, schoongemaakt en in kleine stukjes
  • ½ limoen, sap
  • 2 el sesamzaad
  • cassavechips
  • takje munt
  • 300 ml melk
  • extra: bakpapier

Publicatie datum: 15 april 2016