Geitenvleesspies met kokos-limoengremolata

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Maal alle ingrediënten voor het colombopoeder. Zeef en bewaar afgesloten (circa 2-3 maanden houdbaar).
  2. Kruid het vlees met het colombopoeder, ½ el zout en wat olie. Rijg het vlees om en om met de groenten aan spiesen. Leg weg.
  3. Meng voor de gremolata de kokos, limoenrasp, peterselie, knoflook met peper en zout. Zet koud weg.
  4. Verwarm de olie tot 150°C. Bak de frieten 1 keer circa 5 minuten. Schep uit de olie en laat afkoelen. Verhit de olie opnieuw tot 180°C.
  5. Prak de avocado met limoensap en knoflook fijn. Meng met de ui, tomaat en koriander. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Verwarm de oven voor op 180°C. Verwarm een grillpan en gril de spiesen 5 minuten rondom. Plaats daarna circa 12-15 minuten in de hete oven.
  7. Frituur de frieten voor de tweede keer circa 5-7 minuten knapperig af. Goed laten uitlekken en direct bestrooien met wat zout.
  8. Bestrooi de geitenvleesspiesen met de kokos-limoengremolata en serveer met de friet en de frisse avocadodip.

Ingrediënten

Voor het colombopoeder

  • 2 el korianderzaad
  • 2 el geelwortelpoeder
  • 1 el komijnzaad
  • ½ el fenegriekzaad
  • 1 kruidnagel
  • 1 el knoflookpoeder

Voor de spies

  • 600 g geitenvlees (achterpoot), in stukken van 2-2 cm
  • 3 el colombopoeder
  • Olie om in te marineren
  • 2 rode uien, in parten
  • ¼ ananas, in stukken
  • diverse kleurrijke groenten (paprika, kleine tomaten)
  • 4 el verse kokos, geraspt
  • ½ limoen, sap & rasp
  • 2 el platte peterselie
  • 1 teen knoflook, gepureerd
  • 4 grote zoete aardappels, ongeschild, in gelijke frieten gesneden van 1-1 cm
  • 1 liter frituurolie

Voor de avocadodip

  • 1 rijpe avocado, geschild en ontpit
  • 1 teen knoflook, gepureerd
  • ½ rode ui, fijngesnipperd
  • ½ rijpe tomaat, in kleine brunoise
  • ½ el koriander, fijngehakt

Publicatie datum: 15 juni 2016