Glutenvrije ijssandwiches

Gang
Nagerecht

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Pel de banaan, snijd in grove stukken en doe het samen met de melk, de havermout, het bakpoeder, een snufje zout en de eieren in de blender en draai tot een niet te gladde massa.
  3. Spatel er de blauwe bessen doorheen.
  4. Schep de massa in cupcakevormpjes (met een cupcake-bakpapiertje) of in een ingevette cakevorm.
  5. Plaats in de voorverwarmde oven en bak zo’n 35 minuten tot het mooi goudbruin en gaar is. Reken 10 minuten extra als je het in een cakeblik bakt.
  6. Je kunt testen of het gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt deze er schoon uit, dan zijn de muffins gaar. Plaats ze anders nog even terug in de oven.
  7. Laat afkoelen, snijd de muffins doormidden of snijd de cake in niet te dunne plakken en vul 2 helften met een flinke bol van het ijs. TIP: Denk ook eens aan andere allergenen vrije variaties zoals lactose- of suikervrij!

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 3 eieren
  • 125 ml melk
  • 3 theel. Bakpoeder
  • 150 g havermoutvlokken
  • 250 g blauwe bessen (eventueel diepvries)
  • snufje zout
  • Sanissimo premium ice cream banaan (of bourbon vanille)

Publicatie datum: 15 juni 2016