Homemade solero basisrecept

Gang
Nagerecht

Bereidingswijze

  1. Bereid naar eigen inzicht de waterijsjes, zoals in het basisrecept waterijs, vries deze goed in en ontvorm ze.
  2. Week de gelatine in ijskoud water.
  3. Verwarm een deel van de fruitcoulis met de glucosestroop tot tegen het kookpunt, meng goed door, zodat de glucosetroop volledig is opgelostuks
  4. Neem van het vuur en los er de geweekte gelatine in op.
  5. Meng er de rest van de fruitcoulis doorheen en laat iets verder afkoelen.
  6. Haal de ijskoude waterijsjes door de gelei en prik ze nu vast in bijvoorbeeld een deksel van een tempex doos of steek ze in een stuk karton.
  7. Laat even staan, zodat de gelei kan opstijven en plaats daarna meteen terug in de diepvriezer.

Tip Pavoni ijsvormen zijn geschikt voor het maken van zowel waterijsjes als ijs van dikkere/romige structuren zoals vruchtenpuree, yoghurt en roomijs. Koel de ijsmassa voor verdere verwerking goed terug. Koel de ijsvormen voor in de vriezer en giet daarna de afgekoelde ijsmassa in de vorm voor het beste resultaat.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 liter vocht
  • 180g suiker
  • Pavoni siliconen ijsvorm mini ovaal
  • lollystokjes

Publicatie datum: 15 juni 2016