Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verwarm het water met de rietsuiker en de rasp van de limoen tot tegen het kookpunt.
Haal de blaadjes munt van de takjes af en voeg de takjes aan het hete water toe.
Laat 10 minuten trekken en passeer dan het vocht.
Voeg het sap van de limoen en de rum toe en roer goed door.
Snijd de muntblaadjes zeer fijn en voeg toe aan het vocht.
Proef of het voldoende smaak en zoetheid heeft en laat afkoelen.
Plaats de lollystokjes in de vorm.
Plaats de vorm op een plateau en vul de ijsvorm met het mengsel.
Plaats in de vriezer en laat minimaal 6 uur invriezen.
Neem de waterijsjes uit de vormpjes en bewaar ze goed afgedekt en los van elkaar in de vriezer.
Week voor de gelei de gelatine in ijskoud water.
Verwarm een deel van de fruitpuree met de glucosestroop en de rietsuiker tot tegen het kookpunt, meng goed door, zodat de glucosetroop volledig is opgelostuks
Neem van het vuur en los er de geweekte gelatine in op.
Meng er de rest van de fruitpuree doorheen en laat iets verder afkoelen.
Haal de ijskoude waterijsjes door de gelei en prik ze nu vast in bijvoorbeeld een deksel van een tempex doos of steek ze in een stuk karton.
Laat even staan, zodat de gelei kan opstijven en plaats daarna meteen terug in de diepvriezer.